Scroll Top
Logo_FietsvandeZaak.001

DOELGERICHT OP DE PEDALEN

ADVERTEREN OP DE ONLINE "HANGPLEKKEN" VAN JOUW DOELGROEP

SEO – ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE

DE STEKKER

Zodra het doek van de website af is gaan alle onderdelen van de website (pagina’s, foto’s, video’s, blogs, headers, templates en footers) voorzien worden van korte (meta-)teksten en treffende url’s. Dit ter voorbereiding om de propositie, producten en diensten te pluggen – vindbaar, attractief en aansprekend.

Aangezien in Nederland Google een marktaandeel heeft van tussen de 92% tot zelfs 96%, pakken we dit als primair platform.

Uiteraard wil je weten wie waarnaar zoekt, vindt, kijkt, klikt en respondeert. Daar configureren wij tools voor. Zo wordt onder meer de zogeheten sitemap wordt aan Google aangeboden via een FietsvandeZaak Google account.

Wie komt op welke pagina/uiting terecht? En is dat ook wat we voor ogen hebben? Hoeveel volk vindt ons en op welke zoekcriteria? Dat soort dingen maken we tot achter de komma voor je inzichtelijk en we geven advies voor continue verbetering.

EENMALIG – € 4.500,-

Aangezien deze activiteiten in WordPress worden uitgevoerd en dus diep in de website zijn verankerd, adviseren wij om dit niet bij een ander bureau neer te leggen in verband met garanderen volledige en juiste werking van de website.

ABONNEMENT – € 900,- P/MAAND

Blogs en/of artikelen plaatsen op de website van FietsvandeZaak en x-posten naar de social media-kanalen. Tevens “losse” uitingen per kanaal publiceren. Effectmetingen doen. De opzet van de blog-functionaliteit op de site is een cadeautje van Ensley Van den Berg (in concept al gerealiseerd).

fietsvandezaak.nl/blog

ONS ADVIES

(I) Zorg ervoor dat eerst de website online staat (het password is er dan af), dat dan direct de eenmalige SEO activiteiten worden uitgevoerd. Een must om de slag met de concurrentie online te starten.

 

(II) Overweeg ons drie maanden in abbo vorm het social media management te laten doen en ervaar onze creatieve vakkundigheid. Daarna kunnen we nieuwe afspraken maken en/of taken anders verdelen omtrent social media management.

SEA – ZOEKMACHINE ADVERTEREN

DE ANTENNE

Jouw boodschap bij de juiste personen aanbrengen. Dat doe je door gericht uit te gaan zenden. En te meten wie wat ziet, en erop reageert. Goede content is key – recht tussen de ogen schieten van je doelgroep. Het is ook altijd aan te bevelen om meerdere uitingen de markt in te schieten, zodat we kunnen zien welke het beste werkt.

Bovendien maken we (op z’n minst één) landingspagina voor de campagne – die is alleen bedoeld voor de respondenten van onze campagne. Dat maakt het resultaat optimaal meetbaar. We zetten een zogeheten pixel op de gehele website, die wij gebruiken als meetlatje.

Als kanalen selecteren wij op voorhand Meta (Insta en FB) en LinkedIN. Voor beide geldt een specifieke aanpak. Daar gaan we de doelgroepen op benaderen en zorgen ervoor dat alles op de landingspagina terecht komt.

Overweeg dat Google ads wel eens het belangrijkste sales kanaal kan gaan zijn. En LinkedIn en Meta meer “top of funnel”.

Op de landingspagina zetten we alle contactkanalen open en geven relevante informatie: de pagina bevat een samenvatting van alles wat we al gemaakt hebben voor de website (kort en bondig uiteraard). De respons dient te voldoen aan wat wij samen een “qualified lead” noemen. Wat is de minimale informatie die nodig is voor de opvolging? Wat wil je echt weten van de respondent? We vinden het optimum tussen “hemd van het lijf vragen” en minimale informatie.

DOELGROEP

Momenteel is gekozen voor de werkgever als primaire doelgroep (voor de fietsplannen) en secundair voor de werknemer. Immers, die is afhankelijk van het bedrijf of een fietsplan wordt gekocht. Wij zien de volgende uitgangspunten als relevant voor de selectie van de doelgroep:

1. Grootstedelijk adverteren

Onderscheid naar regio’s waar de fietsafstand van en naar de zaak, niet te ver uit elkaar liggen. Wij denken aan bijvoorbeeld niet meer dan 8 kilometer. Dat is lastig selecteren op social media kanalen, dus gaan we in eerste instantie grootstedelijk adverteren. Met de aanname dat de werknemer niet te ver hoeft te trappen om op de zaak te komen. Dat is dan een benadering van dit criterium. 

2. Zakelijke urgentie opspelen

Bovendien kunnen we nog een onderscheid maken in bedrijven met minder of juist meer dan 100 werknemers. Want, de urgentie voor bedrijven met meer dan 100 medewerker is daar gelet op de strakker worden regelgeving vnauit de overheid. De voordelen van een fietsplan voor deze bedrijven is hoog. De werkgever dient vanaf 1/7/2024 administratief bij te houden welk personeelslid met wel vervoermiddel van en naar kantoor reist.

EENMALIG – € 4.680,-

CAMPAGNE MGT. – € 720,- P/WEEK

INKOOP MEDIA – € 50,- P/DAG

CAMPAGNE FLIGHT – 12 WEKEN

BUSINESS CASE

We werken graag naar een gezamenlijk positief resultaat. De waarde van onze dienstverlening staat -wat ons betreft- altijd in relatie tot de financiele opbrengst. Dat geeft energie en leidt tot een winning team.

Nu kunnen we niet in jouw portemonnee kijken, we hebben wat pointers van je nodig. Laten we een schot voor de boeg lossen:

  • Wat is de gemiddelde waarde van een fiets in een fietsplan? Eenmalige verdiensten en inkomen gedurende de looptijd op het contract en de verzekering?
  • Wat is de marge?

Met deze info kunnen we de opbrengst van een fiets in een fietsplan relateren aan het besteedbaar advertentie budget.

Op dit moment weten we nog niet wat de CPA (cost per acquisition) gaat zijn, maar als we dit ongeveer  weten, gaan we gericht budgetten beheren.

Hierdoor maken we het werk meetbaar, komen we tot succes en gaan we voor FietsvandeZaak geld verdienen zodra ons budget wordt overstegen. Zadels tellen dus.

CONTENT

Campagnebeelden

Dit is een belangrijk element dat zorgt voor de succes formule. Leuke content voor de ads kan ons ver boven de concurrentie zetten wat de acquisitie naar de website een stuk makkelijker gaat maken.

Drie mogelijkheden

SMALL

Stock beelden – zelf uitingen maken

VOORDELEN.

+ Budgetvriendelijk

+ Creativiteit op de vierkante millimeter

OPPASSEN

– Niet echt onderscheidend

– Verhaal komt minder goed uit de verf

INDICATIE: 5.000,-

CONTEXT & RELEVANTE CONTENT

Wat gaan we vertellen? In beeld en tekst pakken we de volgende zaken bij de kop:

1.De voordelen van een fietsplan.

2.De extra voordelen van FietsvandeZaak.

3.Gezond, gemakkelijk enbetaalbaar. Voor het personeel en het bedrijf.

Dat willen we op luchtige humorvolle wijze gaan opzetten in de trant van:

CAMPAGNEBEELDEN

-Van autorijden in de regen naar fietsen in het zonnetje,

-Van file naar fietspad,

-Van stress naar vrijheid,

-Van griep naar vitaliteit.

Dit alles omdat je op de fiets naar je werk gaat. Vrijheid – Blijheid. En altijd gezond, gemakkelijk en betaalbaar.

MEDIUM

Mid-range productie: Video’s en foto’s

VOORDELEN

+ Eigen video’s en foto’s – multi-inzetbaar.

+ Verhaal komt goed over de bühne.

OPPASSEN

– Veel coordinatie gevraagd

– Zwaar sturen op goede eindkwaliteit

INDICATIE: 8.000,-

CONTEXT & RELEVANTE CONTENT

CAMPAGNEBEELDEN

#1 – MET DE AUTO? DACHT ‘t NIET

Een zaken m/v loopt naar een nieuwe auto, klikt op de afstandsbediener en de auto gaat open. Ze opent de achterbak en haalt er een fiets helm uit. Er staat een fiets voor de auto en daar stapt ze op en rijdt weg. Auto van de zaak. Nee, fiets van de zaak. Gezond. Gemakkelijk. Betaalbaar.

#2 – EEN NIEUWE AUTO? DACHT ‘T NIET

Een zaken m/v bezoekt een autodealer. Zo’n smooth operator komt op haar af. Houd m op afstand. Kijkt rond en begint te glimlachen. Loopt naar buiten en stapt op een fiets. Zelfde tekst eronder.

#3 – HOE BEN IK HIER GEKOMEN?

Een zaken m/v loopt uit kantoor. Het parkeerterrein op of  – garage in. Kijkt rond alsof de auto wordt gezocht. Begint te glimlachen. Ziet de fiets, stapt op en rijdt weg. Zelfde tekst.

Dit alles omdat je op de fiets naar je werk gaat. Vrijheid – Blijheid. En altijd gezond, gemakkelijk en betaalbaar.

LARGE

High-end productie: Video’s en foto’s

VOORDELEN

+ Reclame kwaliteit video’s en foto’s.

+ Verhaal komt optimaal over de bühne.

OPPASSEN

– Dieper in de buidel tasten.

 

INDICATIE: 15.000,-

ONS ADVIES

Voor een eerste online meetbaar advertentietraject, stellen wij MINIMAAL het volgende aan je voor:

  1. Start met META (Google Ads is waarschijnlijk heel interessant voor je, maar kan in een tweede campagne. De naam van je bedrijf gekoppeld aan de voordelen van een fietsplan, zullen waarschijnlijk in een Google Ad campagne goed uit de verf komen.
  2. Maar eigen foto’s en video’s zoals voorgesteld in ons MEDIUM alternatief.

WAARDE – € 25.520,-,-

CASE STUDY

LEAD ARCHITECT – Chris Mesman

SNUUZU – Inflatable mattresses for different Tesla models

We created a multi-layer mattress with hotel-like comfort. Our organic top, foam, and surface-flattening layer make sleeping in a Tesla an experience like never before. Oh, and did we mention you can adjust the mattress’s firmness with a button?

 

Probleemstelling

Een nieuw product op de markt zetten. Geen klantenbestand, geen marketinguitingen, alleen een website en een product. De vraag was of wij konden helpen het product te promoten door middel van online advertenties.

Aanpak voor live gang

Omdat we een datum hadden waarop we live wilden gaan en ruim voor die tijd van start gingen. is gestart met het opwarmen van de markt. Dit betekende zoveel mogelijk e-mailadressen verzamelen zodat we via de mail ons verhaal konden gaan vertellen en een vaste groep klanten.

* Doelgroep-onderzoek: Waar worden de meeste Tesla’s verkocht en waar zit het meeste geld aangezien het een high-ticket product is?
* Bepalen welke strategie: definitie van een lead.
* Content creëren, zodat we goede ads konden maken.
* Bepalen / testen welk platform het beste resultaat levert.
* Winning formula gevonden, waardoor we budgetten konden gaan schalen.

Aanpak gedurende de flight van de campagne

* Paar mails per week. Elke mail-tranche leverde sales op.
* Google ads zodat we gevonden worden door mensen die nu op zoek zijn naar het product of een product van de concurrent
* X ads (daar zit veel van de doelgroep) Vooral awareness.
* Meta ads – Focus op directe sales op de website
* Meta ads om social presence te bouwen. Volgers op Instagram geven body aan het bedrijf en zijn uiteindelijk ook leads die kunnen gaan converteren.

Resultaten

* 13,500 leads verzameld in 3 maanden tijd

* Gemiddelde Cost per lead €1.19

* €105.000 aan orders geschreven in de eerste maand van live gang

* 16k ad spend uitgegeven tegen €105.000 aan orders. ROAS 6,5, dus iedere geïnvesteerde euro heeft 6,5 euro’s opgeleverd voor Snuuzu.

* Maildatabase waar de komende jaren nog heel veel sales uit gaan komen, waardoor elke geïnvesteerde euro nog jaren na datum kan converteren zonder dat we weer hoeven te targeten door ads. We houden ze warm door de wekelijkse mailing.

CASE STUDY

LEAD ARCHITECT – Paul Ensley

BINNEN PINNEN – Haal geld uit uw muur

Eindelijk is er een goed product om uw overwaarde te verzilveren. Lekker blijven wonen waar u zit en geen zorgen meer over uw inkomen.

 

WAAROM WERKEN MET ONS?

1. We kennen inmiddels FietsvandeZaak goed. De stijl, tone-of-voice en branding is gezamelijk neergezet.

2. Je krijgt bij ons alle aandacht – je bent geen nummer. We steken graag wat extra tijd en moeite in een campagne, zonder dat alles direct op de factuur terecht komt. Want, we zijn pas blij als jij dat bent.

3. We geloven in een aanpak die geld oplevert (ipv alleen maar kost) – we hanteren ook nog eens vriendelijke tarieven.

4. We zijn ervaren – we praktizeren het vak al vanaf de start van online communicatie en zijn meegegroeid met het tot wasdom komen van de markt. We hebben een audiovisuele achtergrond (RTV producties, videoblogging, TV series, billboards, online shows/kanalen en videomapping).

5. We zijn een compact team waarin de personen meerdere disciplines met zich meebrengen. We geven gevraagd en ongevraagd advies. We geloven in een lange termijn relatie, retentie/samen sterker worden en gecontroleerde groei. Er moet gelachen kunnen worden. En keihard gewerkt, want we houden graag de vaart erin en de vinger op de knop.